Spring naar content

Case detail

Een systeem dat ervoor zorgt dat je bezig kan zijn met wat écht telt

AdobeStock_443620610

Wie is Stichting Meneer Rick?

Stichting Meneer Rick, een vrijwilligersorganisatie, creëert lichtpuntjes voor jongeren uit achterstandsgezinnen in de regio Eindhoven. Zij geloven dat élk kind verdient te spelen, leren en groeien, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie. Kinderen van aangesloten basisscholen krijgen voor een kleine bijdrage toegang tot een rijke wereld van activiteiten – van dansen en koken tot schilderen en muziek maken. Samen vormen we een speelse, creatieve ruimte waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken en vriendschappen kunnen smeden.

Met trots hebben zij reeds 12 scholen in de omarming van dit liefdevolle initiatief. Maar ze stoppen niet hier; het doel is om alle basisscholen in de regio Eindhoven onder de vleugels te nemen en daarmee activiteiten bereikbaar te maken voor alle kinderen ongeacht hun achtergrond

Wat hen onderscheidt? Stichting Meneer Rick biedt een totaaloplossing! Bij Stichting Meneer Rick krijg je niet slechts een platform, maar een volledige, zorgeloze ervaring. Zij brainstormen over activiteiten, regelen de uitvoering, organiseren aanmeldingen en betalingen, en zorgen ervoor dat alles van A tot Z is geregeld. Als Stichting Meneer Rick langs komt, komt een gehele kermis van plezier en we verlaten pas wanneer alles weer spic en span is!

01

Het probleem

Van een nederige start aan de keukentafel naar een inspirerende beweging die de harten van kinderen raakt; Stichting Meneer Rick heeft een indrukwekkend pad bewandeld. Zoals het verhaal gaat bij vele succesvolle initiatieven, bracht het succes van de stichting niet alleen vreugde en uitbreiding, maar ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Met een snel groeiend aantal activiteiten en inschrijvingen ontstond er een sfeer van dynamische opwinding maar tegelijkertijd een groeiende administratieve druk. De administratieve taken rondom inschrijvingsprocessen begonnen de balans te verstoren, wat de noodzaak voor verlichting op dit vlak benadrukte.

De eerste stappen richting het verlichten van deze administratieve druk werden gezet met de implementatie van WordPress. Hoewel dit platform inschrijvingen netjes faciliteerde, bleek het een halfvolle oplossing. De informatie moest nog steeds handmatig uit het systeem worden gehaald, betalingen vereisten persoonlijke controle en opvolging, en er was geen overkoepelend overzicht van de reis die Stichting Meneer Rick door de jaren heen had gemaakt.

Het team droomde van een oplossing die niet alleen het inschrijvings- en betalingsproces kon automatiseren, maar ook een licht kon werpen op de analytische resultaten van hun initiatieven sinds 2017. Een oplossing waarmee ze hun resources efficiënter konden inzetten, hun toegewijde vrijwilligers konden focussen op de kernactiviteiten van de stichting, en hun data konden benutten om nog meer scholen aan boord te krijgen.

En zo begon de zoektocht naar een geïntegreerd systeem; eentje dat naadloze inschrijvingen en betalingen kon garanderen, en tegelijkertijd waardevolle inzichten bood om verder te groeien en nog meer kinderharten te raken. Het doel? De vrijwilligers, de echte helden van dit verhaal, in staat stellen om zich te richten op waar ze het beste in zijn: het creëren van onvergetelijke, vreugdevolle ervaringen voor de kinderen, terwijl de technologie zorgdraagt voor de achtergrondtaken.

Dit is het continu evoluerende verhaal van Stichting Meneer Rick; een verhaal van groei, aanpassing en een onstuitbare passie om het leven van kinderen uit alle lagen van de bevolking te verrijken.

02

Onze oplossing

In het schilderachtige verhaal van Stichting Meneer Rick vinden we een weefsel van gemeenschap, zorg en onvergetelijke ervaringen. Maar achter de schermen stonden we voor een technologische uitdaging die een sluier wierp over onze capaciteit om efficiënt en effectief te schalen.

Een Naadloze Integratie van Technologieën

De oplossing kwam in de vorm van Salesforce, een tool die, eens geweven in het digitale tapestry van onze bestaande WordPress-omgeving, de inschrijvingen rechtstreeks van website naar systeem katalyseerde. Niet alleen ontvingen we nu met gemak inschrijvingen, maar ook kregen we een intiemer beeld van de kinderen en ouders erachter, een gedetailleerd overzicht van de deelnemers per activiteit en een duidelijke kijk op het aantal activiteiten per aangesloten school.

03

De resultaten

Waardevolle Inzichten als Brandstof voor Groei

Met Salesforce ontstond er een onverwacht voordeel: we kregen toegang tot inzichten omtrent deelnemers van kindervakantieweken van scholen die nog niet bij Stichting Meneer Rick aangesloten waren. Deze nieuwe bron van data siert onze inspanningen bij de acquisitie van nieuwe scholen, waarbij we hen kunnen vertellen: “Wist je dat X kinderen van jouw school behoefte hebben aan deze betaalbare activiteiten, gebaseerd op hun deelname aan kindervakantieweken georganiseerd door Stichting Meneer Rick?”

360-Graden Klantweergave & Geautomatiseerde Efficiëntie

De implementatie van Salesforce heeft niet alleen een geautomatiseerd proces geïntroduceerd maar ook een holistische, 360-graden weergave van onze klanten – de scholen en de kinderen. Het met een druk op de knop genereren van deelnemerslijsten en de gigantische tijdsbesparing brachten een vloedgolf van efficiëntie met zich mee. Dit heeft niet alleen de administratieve lasten verlicht, maar tevens zorg gedragen dat vrijwilligers bezig kunnen zijn met dat wat echt telt: het creëren van een lach op het gezicht van de deelnemende kinderen.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

This site is registered on wpml.org as a development site.